Reorganisatie: vergeet de “achterblijvers” niet
Inleiding
Dit weekend stond er een interessant artikel in het Financieel Dagblad: “Denk bij een reorganisatie ook aan de achterblijvers”. Dit artikel komt uit FD Persoonlijk, het weekendmagazine van het FD.
Communicatie en nazorg
Uit een studie uit 2004 – maar nog steeds actueel – die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Career Development Quarterly, volgt dat duidelijke communicatie essentieel is bij een reorganisatie. Zowel voor, tijdens als na het gehele proces. Ook blijkt dat nazorg onontbeerlijk is.
Toekomst
Het doel van een reorganisatie is, kort gezegd, het vormen van een toekomstbestendige organisatie. Continuïteit staat voorop. Maar dat kan alleen als de mensen die mogen blijven de toekomst met een positieve instelling tegemoet zien. Met de “achterblijvers” wordt de organisatie immers voortgezet.
Conclusie
Focus niet slechts op de reorganisatie zelf (lees: het negatieve, de mensen die eruit moeten, het resultaat). Bereid een reorganisatie goed voor. Communiceer helder en open. Denk vooruit en anticipeer. En zorg ook voor de mensen die na de reorganisatie weer achter hun bureau kruipen.
Vragen?
Heeft u vragen over een reorganisatie of andere arbeidsrecht gerelateerde zaken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor via 0255 – 547 800 of rechtstreeks met mr. Tim Slotema via t.slotema@tanger.nl of 0255 – 547 817.
Over Mr. T. Slotema
Tim is een allround ondernemingsrechtadvocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en faillissementsrecht. Hij combineert zijn opgedane commerciële kwaliteiten als consultant in executive search met een open en pragmatische aanpak.
Bekijk profiel